En ljus och en mörk tjej

Jag måste börja måla mer bakgrunder, men det är inte så kul med akvarell.. Jaja, jag tränade lite på olika miljöer här iaf, en ljus och en mörk, punkt slut.

En lite bättre manga

Nu har jag tittat på lite manga bilder och försökt få den lite bättre, men det finns så många olika sorters manga. De som ser ut som små flickor, de som ser ut som porrmodeller och de som är något mitt i mellan de två. Den här är väl lite flickig men ja, kanske en ung tonåring eller något, men det är ändå inte 100% manga, men jag övar i alla fall!
Synd bara att jag inte har någon scanner eller bra kamera...

Min första manga

Ebba vilhelmina ville ha en manga så jag tänkte att jag skulle träna lite innan hon bestämmer sig hur hennes ska se ut. TUR var väl det för detta blev inte direkt 100% manga stil. Får forska lite mer på detta. Jag gillar egentilgen inte dem så värst mycket, fast jag måste erkänna att det var ganska kul att måla ändå! Den är väl någon blandning av manga och korrigeringar som inte var meningen att de skulle hända. Det tog typ 1,5 timme för att skissa upp den och sedan måla, den är i akvarell (som ibland tar förbenat långt tid att torka).

 

Haha en jogel också ba för att ja såg han utanför mitt fönster :P


Fina ballerina

Idag har jag målat med min morfar. Det är hans förtjänst att jag tycker det är roligt att måla, han berättade att jag gjorde det ända sedan jag kunde sitta, "vilket nästan var på en gång". Själv tycker jag inte att jag är någon värst stor talang, det handlar bara om att jag målat mycket hela livet, det jag ångrar nu är att jag inte seriöst studerat olika tekniker så de redan var inmatade i mitt huvud.

Jag gillar den här stilen, lite dockliknande, långa och smala flickor som ser lite dystra ut. I slutet tappade jag nog tålamodet för detaljer som tex händer blev inte så bra, men det får jag helt enkelt träna mer på!

Sedan bjuder jag på ett julkort jag gjorde också. Morfar hade några bilder på datorn som jag skrev ut och klippte ut och vips så blev vi tomtar hela familjen!

 


Mer måleri

Nu har jag verkligen börjat satsa på måleriet. Jag vill fan plugga reklam på beckmans högskola som jag egentligen tänkt på sedan jag valde medieinriktningen på gymnasiet. Häromdagen var jag jätte inspirerad av en mängd olika saker så jag började skissa på typ 5 olika målningar, en av dem fortsatte jag på ikväll. Den är inte å detaljerad utan ganska liten så jag behövde inte lägga ner särskilt mycket tid på den, ett par timmar bara.

Det jag märkt är att jag måste plugga anatomi, alltså hur kroppen är uppbygd, det gör alltså att kroppen ser mer verklig ut i poserna och musklerna osv. Än har jag inte gjort det särskilt mycket så jag håller mig till lite fantasi-människor. Denna är lite inspirerad av poison ivy som är en skurk i Batman, fast den här bruden ser lite snällare ut.


Akvarell-kladd!

Jag fick en kick i magen och började måla. Så kändes det i alla fall. Jag spanade runt på lite forum och jäklar vad jag är sugen på en ny dator och en ritbräda. Jag kommer sitta vid den 24/7! Jag ska bannimej utvecklas!
Idag har jag gjort ett litet försök på akvarell men det gick åt skogen. skulle testa lite nya tekniker, använda lite mer vatten som man SKA göra med akvarell, vilket jag INTE har tålamodet till... det tar en EVIGHET att torka, gaah! Och vad jobbigt det är att inte ctrl+z raderar mitt senaste streck, inte ens suddgummit får bort det, gör man fel är man KÖRD!
Haha tro inte att jag är arg eller frustrerad för att jag använder stora bokstäver på vissa ord, jag är bara väldigt taggad på att få måla på mitt bekväma sätt! Är alldeles pirr-i-magen när jag tänker på allt jag har att testa och lära mig inom måleriet! :D



(Här är bilderna från idag ändå...)

Om jag någonsin skulle göra en tatuering...


Gissa vem...?



Pirater - killsmink!

På halloween sminkade jag tre söta pojkar. De skulle se likadana ut och sminkas som en pirat, Jack Sparrow, deras idol - ja för kvällen i alla fall!



Så här såg de ut!

Calle, John och Mattias.


Jag använde foundation och concealer, för att de ska se pigga ut och sedan hade jag ett ganska mörkt, shimmerfritt puder som jag hade lite i hela ansiktet men mest på kindbenen och på näsan. De skulle ju se lite lätt solbrända ut, därför använde jag det mörka pudret, annars hade jag nog bara lagt lite under kindbenen som "shader" för att framhäva de maskulina linjerna. Sedan använde jag svart eyeliner i undre fransraden och sedan grå cake eyeliner att tona ner det lite. Ovanpå locket kladdade jag på lite grå eyeliner längst ner och sedan brun på hela locket. Jag tog även ytterst lite grå/brun färg i brynen för att de skulle se lite tuffare ut. Det ska vara kladdigt och ojämt, så det inte blir för perfekt och feminint! Jag fixade även håret på den pirat som inte bär peruk...


Foto nära, detaljer och färger!

Igår sminkade jag Rebecca! Denna gången var temat Fotografering, och vi skulle göra något extremt och detaljerat.
Jag hade först tänkt göre henne tilll en docka, men upphöjda förvånade ögonbryn och gulliga läppar och söta ögon osv, men det var ingen bra ide att ta bort ögonbrynen eftersom det syns tydligt att man gjort det på nära håll. TUR att jag hade en backupplan! Fast det var i princip att jag skulle göra en ruta över ögat sen blev det improvision så det tog lite tid, men snälla Rebecca satt så stilla och var väldigt tålmodig! Sedan gick vi och shoppade och hon hade sminket kvar haha!
Jag tycker slutresultated ser ut som det är inspirerat av kakel, det var inte vad jag tänkte från början men det blev ganska häftigt ändå.

När man sätter på fransar som är en och en, alltså inte en hel som sätter sig på hela ögat på en gång, är det lättaste sättet att ta tag i fransarna med en pincett, doppa den i lim och sedan lägga den på fransarna när man blundar. Låt det torka några sekunder och titta sedan försiktigt att den sitter bra, om den inte gör det ta bort den genast innan limmet torkat för mycket och gör sedan om det.

Bilderna blev av misstag små! Vi fotade med hennes mobil för den har en bra kamera, men det måste ha blivit något fel med inställningarna eller så... Jag tog en bild med min mobil, den blev inte så bra men ganska stor i alla fall.







Här ser man de fransar jag satte på en och en.






Sofia - Catwalk smink

Igår sminkade jag söta Sofia! Det blev jätte snyggt på henne, hon var väldigt enkel att sminka. Jag hade inte en sån stensäker plan på hur jag skulle göra så jag improviserade lite men som sagt, allt jag gjorde satt bra på henne! :D

Temat för den här sminkningen var Cat-walk. Det betyder alltså att det ska vara stort, mycket kontraster och starka färger för att det ska synas. Detaljer som tex lite mascara på fransarna syns inte på långt håll när modellen går på på catwalken med starka lampor på sig och åskådarna sitter en bit ifrån. Därför valde jag att göra ögonen större genom att skapa ett nytt ögonlock och målsa på mycket eyeliner som på håll ser ut som tjocka ögonfransar.



Så söt helt osminkad!





Här har jag trollat bort halva ögonbrynen med Buttericks-vax och concealer plus puder.



Här målade jag på ögonbrynen upp i pannan, ovanför där de egentligen växer.





Kritvit ögonskugga och svart eyeliner.






Här är hon färdig med lila lila läppar och stora ögon!









Tina och Anna!

Idag har jag sminkat Tina och Anna. De skulle ha lite festligt smink. Tina ville ha röda läppar och lite femtiotals smink, men hon brukar aldrig ha smink på sig i vanliga fall så därför gjorde jag ganska neutralt smink, dock med en tjock eyeliner rand längs med ögonfransarna. Under ögonen duttade jag med brun cake eyeliner i fransraden och på ögonlocken hade jag en ljus skugga med lite mörkare i ögonlockets veck.

På Anna ville jag testa att göra lite mer extremt smink med mycket och mörk ögonskugga. Jag la grön pulverskugga på ögonlocket och sedan tog jag en mörkblå/grå som toning ovanför. Sedan tog jag svart eyeliner längs den övre fransraden och grå cake eyeliner längs den undre. När det var färdigt tog hon på sig en leopardblus och så fotade vi.


Här är Tina.


Och här är Anna.



Och här är de båda.



Här är två olika bilder som jag klippte ihop till en.



Här är jag koncentrerad när jag sminkar Anna!



Ett rufs och lila läppar!

Idag har jag ritat lite igen. Den senaste sminktrenden som man bland annat hittar på Make up store är lila läppstift, och det är nog coolast på en blond person med fin hy och ljust hår. Det är i alla fall bilden jag får upp i huvudet, så det blev vad jag ritade också. Jag skulle vilja köpa ett mörklila läppstift, det passar ju bra nu på vintern när man är blek, fast ja, det kan vara svårt att få det att passa in och se snyggt ut. Sen är jag ju inte ljushårig så vi får se hur det blir med den saken. Men ni som vågar, testa!



Bilden är inspirerad av Diane Kruger.
Jag behövde en bild att utgå från för att testa lite nya tekniker.





Sotade ögon!

Här är mitt nya penselkit som jag köpte på eleven.se! Fin-fina penslar för endast 390 kr, ja plus frakt då!





Jag använde en mörkblå färg till att sota, den som syns i bild här nedan, den blir dock inte lika blå på huden som den ser ut. Det är viktigt att ha en bra ögonskugga med mycket pigment i när man ska göra en sotning, make up stores skuggor är alla bra. Se till att eyelinern torkar "matt" så den inte ger någon glans, då blir det konstiga reflektioner och det blir inte så fint när det ska vara supersvart längst in vid ögonen.




Lägg foundation i pannan och på ögonlocken. Om du har en puder foundation eller en väldigt tunn foundation är det bra att ta ett tunnt lager concealer på locket, inte för mycket bara, för då lägger det sig i ögonlockens veck, detta är bra för att all ögonskugga ska sätta sig ordentligt och inte ramla av. Vanligtvis är penslar bäst att sminka med, men när man ska göra en sotning är det bra att ha en sån här som får med sig mycket färg på en gång. Lägg färgen tätt runt ögonen i ett tjockt lager. Jag brukar taupp till halva ögonlocket ungefär.



Nu ska du använda en pensel för att sudda ut ögonskuggan, se till att få det jämt och fint, sudda uppåt men inte hela vägen till ögonbrynet. En bit ovanför ögonlockets slut brukar vara en bra gräns, det ska ju synas när man tittar rakt fram, fast inte för mycket... Det blir olika för alla eftersom alla ser olika ut, men man brukar se vart man vill ha det om man testar sig fram, men hellre för långt ner än för långt upp.





Se till att städa under ögonen mellan varje steg, för små mörka pigment som sätter sig i huden gör lätt att man ser ut som man blivit knockad. Detta är en av anledningarna till att man inte tar på foundation i hela ansiktet först, för det gör ju så att ögonskuggan sitter hårdare och om det då ramlar ner under ögonen är det jätte svårt att få bort. Om det ramlat ner mycket och det inte går att få bort är det bara tvätta bort, sen ta på foundation efter, men om man inte vill det kan man lägga bomull eller hålla ett papper under ögonen när man sminkar så kommer ingenting sätta sig på huden.






Kajal eller eyeliner går väl lika bra, det beror på vad man föredrar, men jag tycker att en sån här liquid eyeliner sitter bäst. Jag tar den halvägs in på bandet där man brukar ha kajal, det blir perfekt om man gör det noggrannt! Då gör de extra millimetrarna som lämnas kvar att ögat ser större ut, och sminket kommer inte in och irriterar ögat, och det blir en kolsvart rand så nära ögat som det går, och det blir skitsnyggt!





Riktigt bra blir det. Här har jag dragit ut eyelinern en bit i ögonvrån, det gör att ögat blir lite längre vilket är bra eftersom jag har ganska runda ögon, sen blir det lite sexigare också för man får den där kisande looken.




Det jag gör sen är att ta en pensel med cake eyeliner på och suddar ut linjen där uppe som blev när jag tog liquid eyeliner där, den linjen är dock tunnare än den under ögat. Sen går jag även med den under ögat för att sudda ut alla skarpa kanter som finns.




Ser ni principen, inga skarpa kanter (möjligtvis endast i ögonvrån som i det här fallet) och så mörkt som möjligt närmast ögat. Nu är också chansen att sätta på mer ögonskugga om den inte är tillräckligt mörk eller om den är lite fläckig. Man ska ha mycket ögonskugga men se till att det sitter genom att försiktigt dra en stor borste över ögat när du blundar, då faller det lösa av.





Att ha en bra concealer vid en sotning är viktigt. Den gör så att huden blir ljusare än vad den är och man ser piggare ut, men viktigast, den framhäver sminkningen. Pensla på under ögat och smeta ut den fint med fingret. Akta sminket bara!





Den här linjen är viktig, den måste hållas pekande snett uppåt. Om det svart går ut för mycket och pekar nedåt ser ögat trött ut. Många människor har även en lite mörkare fläck här så därför tar jag på concealer.





Ta på ordentligt med concealer här också, för här är man ofta lite blå, så blanda i lite rött så täcks det över bra. Jag brukar dra upp den under ögonbrynet också för att det inte ska smälta ihop med ögonskuggan.



SÅ! Efter mascara är det färdigt! Det sista jag gjorde var att ta fingret och gnugga lite i ögonvrån för att sudda ut skuggan lite grand. Jag har bara använt en ögonskugga och gjort en tradtitionell sotning med mörkast runt ögonen och sedan suddas det ut och blir ljusare längre ifrån.





Om man inte vill ha så kall och hård sminkning kan man blanda i en varm brun eller orange ovanför ögonlocket. I det här fallet hade jag bara ett glittrigt solpuder, men det blir skitsnyggt i ett mörkare rum då det glänser lite.

RSS 2.0