Mangatuschpennor är kul

jag blev inspirerad av assasins creed 2 spelet så jag gjorde en huva, men sedan blev det en glam-brud under den istället för en ful italienare.

skulle testa pennorna bara, så här blev det.

det blev lite tamt när jag fotade med kameran så jag försökte fixa till färgerna  lite men det blev sådär, ser bättre ut i verkligheten.

 


En muskelman


denna ritade jag på jobbet när jag var uttråkad, jag hade en bild som referens som satt på väggen.

Den är ritad med bläckpenna utan någon skiss innan.

Vinterfoton

Jag var tvungen att ta lite fina bilder på alla snö, dock gick jag inte ut så det blev inte så avancerade bilder, men snön är ju fin ändå! :)

En liten krabat!

Finn den lilla krabaten!
det var min mor som fotade den här sötnosen vid sommarhuset på västkusten! Var bara tvungen att visa upp honom, den lilla sälkuten! så söt! Han låg där och gäspade och njöt av att lata sig. De verkar inte direkt folkskygga, fast i för sig är det inte så mycket folk där nere på vintern.

Pepparkakshus-tävling!

Mitt hus blev inte så bra, det saknades några väggar, så det sket sig och blev istället för ett pampigt hus bara ett torn. Calle lackade ut och sa "jag skulle kunna göra det där fula huset TUSEN gånger bättre" OKEJ sa vi och köpte fyra beställda degar och han satte igång, jätte seriöst. Kravet var att om det blev bättre skulle hela familjen säga att han var bäst. Han har aldrig gjort ett pepparkakshus förut, så jag blev lite förvånad när det gick ganska bra... och han vägrade ta emot hjälp (nästan i alla fall "jaha men hur gör man glasyr då?" "vad fan är en kavel?")

Mitt hus som Moa assisterade mig med tycker jag blev jätte gulligt i alla fall, men (tydligen) är calles BÄST.

 

Mitt hus + julgran.

Calle mekar med sin borg.

Calle nöjd.

 


Första landskap, första akryl!

Jag har haft så dålig inspiration senaste tiden, därför har jag bara målat en massa tjejer för de uppstår allteftersom jag ritar, de bara blir något till slut. Landskap brukar jag aldrig måla, kommer inte ihåg när jag gjorde en teckning som endast var landskap senast (ja förutom den där saken jag gjorde i ps som bara ser ut som gegga).
Idag var jag på konstbutiken i nynäs och köpte bra papper (300g), och även ett par penslar. Så jag tittade igenom morfars gamla målarlåda och bestämde att jag för första gången skulle testa acrylfärg. Det är typ som oljefärg fast man kan blanda ut den med vatten, eller bara ha den som den är. Det tar mycket längre tid än akvarell, eftersom man hela tiden måste hämta mer färg, det går åt mycket. Med akvarell går det fort att sprida ut färgen med vatten på stora ytor, och den kan man ju också blanda direkt på pappret vilket inte är så bra med dessa färger, jag hade en spatel och blandade på ett annat papper. Spateln använde jag även till bergen.

Ja, detta ska alltså föreställa ett berg, en solnedgång och en sjö eller så. Det blev inte så mycket detaljer och den är ganska liten, den blev färdig på ett par tre timmar, men jag kanske kommer fortsätta på den en annan dag när jag fått sova på saken!

Tomteflickan

God Jul!

Stjärnglans

Målad i tusch och pennor, sedan la jag på glans effekten i photoshop. Ganska mycket detaljer fast lite slarvigt gjort.

RSS 2.0