Sista inlämningsuppgiften...

...på kursen som jag tycker om så mycket! buhu! Nästa vecka är sista veckan men då äre bara övningar tror jag.


Det jag gjort den här veckan kallas för mattepainting, det är en kompott av bilder och eget måleri. Så detta är ett sort pussel på typ 50 lite större bitar och en en massa småbitar som alla kommer från foton eller från min penna. Mattepaintings används mycket i filmer och i spel. När man kollar på dukumentärer om hur de gjort filmer ser man ofta att skådespelarna står vid en snorgrön duk, så ser det ju inte ut i filmen, det är för att någon gjort en mattepainting och lagt in där så det blir en snygg bakgrund som hade kostat för mycket att bygga, eller kanske inte ens är möjlig att bygga om det är mycket science fiction i det hela. Tur att allt är möjligt med konsten! :D


Jungle girl

Lite tidsfördriv och studering av färger och hur de reflekteras.

klippte bilden på bredden.


Environments dags!

Nästa vecka är sista uppgiften på kursen, buhuu! Vi ska i alla fall göra omgivningar eller miljöer. Här är några förslag på det!

 


Environments 3

Har gjort en tredje idag, är ganska nöjd med den, men det går lite till och från. Jag är inte så bra på att måla slarvigt och kladdig, så ja håller på att träna på det!

den ska lämnas in i svartvitt.

 

 

Nu får jag uppdatera igen, har målat ett landskap till. Tror inte detta kommer vara med i skoluppgiften, men man vet aldrig! Det var idén från början, men sen blev det lite för gulligt kanske :P


Environments

Denna vecka ska vi skapa små skisser eller överblicksbilder på hur omgivningen i vår story ska se ut. Jag har spanat runt lite och läst tidigare i veckan men så idag bestämde jag mig för att börja skapa. Kreativitetn kommer och går. Jag kände att den var lite trögstartad denna vecka, vilket kan vara jobbigt, för jag var tvungen att tvinga fram humöret, och liksom inbilla mig att det avr dags att görat. Men som vanligt brukar det inte vara något större problem och efter typ en kvart är jag inne i min fokus. Första bilden var ett helvete den kvarten, ändrade motivet totalt typ 5 gånger, men till slut blev det något i alla fall, är inte så jätte nöjd med den, så kanske inte använder den i inlämningen, men vi får väl se! Båda tog en timme var att göra och det är helt från min fantasi.


Söka högskola

Inom närmsta veckorna ska jag söka till högskolan på gotland! Där ska jag (förhoppningsvis) studera Speldesign och grafik i tre år. Kursen som jag går nu har gett mig ett smakprov på vad som väntar, och den har gjort mig väldigt bestämd att det är den utbildningen jag vill gå! http://www.hgo.se/utbud/hgo/TGSDK/

 

En sak som jag tycker är extra bra med den här utbildningen är att de har något som kallas "liberal education" vilket betyder att eleven har stora möjligheter att välja olika kursen under ubildningens gång. Så då om jag kommer på att jag kanske vill läsa jätte mycket 3d när jag testat på det kan jag välja nästan bara såna kurser (utöver de obligatoriska på programmet) eller så kan jag välja något helt annat, som till exempel arkeologi :o

 

Gotland är ett perfekt ställe att utbilda sig till arkeolog på. Ni som varit intresserade av geografi kanske vet att gotland är en helt annan bergart än sverige. Det är därför landskapet ser annorlunda ut, som t.ex. raukarna, varför finns dem där och inte i resten av sverige? Jo för att gotlands bergart är kalksten och sandsten, det är även anledningen till att stränderna är lite vitare. Sandsten och kalksten är en mjuk bergart som lätt formas av havet, därav de häftiga kusterna, som även kan finna i relativt nära länder som england. Granit som stora delar av resten av sverie består av är mycket hårdare och tar därför inte an dessa former som raukarna gör på gotland. Gotland har faktiskt legat nere vid ekvatorn för 400 miljoner år sedan (erkänner att jag var tvungen att dubbelkolla den här siffran) och varit korallrev. Och det som händer när en fisk dör och faller ner på den mjuka bottnen ner i slammet är att den slutligen lämnar efter sin silhuett i slammet som sedan trycks ihop till berg, och så blir det ett fossil! Det är den här sortens process som bär ansvaret för majoriteten av alla fossil i världen, där det har varit hav är det störst chans att hitta fossil. Resten av sverige är inte så lätt att hitta fossil i, eftersom det är ett relativt ungt land och det finns inte så mycket ställen där djur och växter kunnat lämna sina spår. Jag tycker sånt här är väldigt intressant, men jag vet inte om jag brinner för att fördjupa mig mer i det, jag tror itne man har så stor framtid inom det yrket.

 

ojoj jag kan verkligen inte hålla mig till ämnet, men jag var på skrivhumör så varför inte dela med mig av lite fakta? :)

 

lite detaljer på henne, kläderna var dock inte rikrigt färdiga här.


Rebecca assignment

Nu har jag just gjort klart den stora uppgiften då man skulle måla sin karaktär i färg och mycket detaljerad. Såhär blev hon då.

nu ska ja göra mig i ordning för kalas! :)


KLAR!

Anledningen till att jag ritade detta är...

I skolan har vi gått igenom en hel del färg, ljus och dess reflektion på olika material osv. Eller gått igenom och gått igenom, jag har fått material via skolans sida och läst och testat mig fram. HUD, det är en knepig sak, eftersom vem som helst tydligt kan se när något inte stämmer (hmm detta har jag säkert sagt förut men så äre om många saker ju!) för kroppar kan se mycket olika ut men generellt sett så är det samma regler för alla. Nu har jag mest tränat på färg och ljus, men även människokroppen. Blev sugen på att göra en fin ballerina när jag kollade på avslutningen av os, konståkningen! Har lagt ner kanske, 6 timmar sammanlagt, lite då och då när jag haft tid har jag målat. Egentligen är väl det en hel del men jag har försökt vara noggrann och få allt riktigt rätt, men det jag la ner mest tid på var att testa olika saker för att lära mig. Jag har ett starkt sug efter kunskap, framför allt inom detta ämne just nu. Jag blev chockad av att jag klarade av sidenskorna så pass bra, blev riktigt nöjd med dem! eller hela alltihopa egentligen :D


ballerina steg 2

Någon timme till sen är den klar! :)


Thumbnails

Ungefär såhär kommer vad jag ska lämna in denna vecka se ut. Som nämnt tidigare. Ska vara ganska simpelt. Samma tjej i flera poser.

De längst till höger är när hon är "under cover" :)

 

Jag har lite svårt att inte lägga till en massa detaljer hela tiden. Men nu har jag verkligen försökt. Uppgiften var att rita fem olika "thumbnails" för en karaktär, och det skulle göras fort, på typ 15-30 minuter, och jag ritar så segt!

Jag har suttit och skissat på en massa olika poser och sen när jag haft ett gäng kladdiga skisser har jag valt ut några och sedan ritat fina linjer eller konturer. Sen har jag fyllt i med grå färg och ritat detaljerna som finns, som de gråa banden och ansiktet och de vita sakerna. Sen la jag på lite skugga och så vare klart! :)

 


Version # 2

Kommer säkert dyka upp fler versioner av den här tjejen. Blir aldrig nöjd, men tur är väl det så jag utvecklas! :) Iden är då att det ska vara väldigt simpelt och få färger. Till och med det här är för avancerat för uppgiften tror jag... Jag älskar detaljer, hur ska jag klara av att göra något simpelt!?


Rebecca...

... heter en karaktär som vi ska skapa i concept art kursen! Den här kursen är verkligen hur kul som helst. Även om den är inriktad mycket på spel, så passar den mig asbra! Jag har inte spelat så värst mycket spel, men jag har observerat en hel del, men ja, min kunskap om vad som är coolt och töntigt i spelvärlden är väl kanske inte så bred. Något som jag tycker är "fint" tycker nog många killar är superfjantigt, och det är ju så att det mest är killar som spelar spel. Meeen som tur är ska jag inte skapa ett spel än! Men denna kurs handlar om HUR man skapar allt, och jag tycker det blir intressantare ju mer jag lär mig!

Vi har läst väldigt mycket om saker som jag alltid tänkt att jag borde läsa, men liksom inte tagit tag i. Det är perspektiv, hur ljus faller och reflekteras på olika föremål och hur man gör för att tydligt visa vad det är för material på saker. Inte helt lätt egentligen! Visst har jag tänkt lite på sånt förut, men aldrig riktigt tänkt hårt på det. Varje dag nu kommer jag på mig själv att jag obseverar saker omedvetet. Jag studerade mormor när hon höll på i köket, en disktrasa kan byta färg ganska rejält när den är blöt, och det är betydligt mer väck på hennes mjuka bommulströja än vad det är på hennes jeans som är lite hårdare material. Till och med när jag glodde på "Project runway" noterade jag samtidigt som heidi att en kille hade använt helt fel tyg till en kjol, den var lång men rörde sig knappt när tjejen gick med den. Ja det finns mycket att tänka på är man målar eller skapar konst i huvudtaget. Jag har lovat mig själv att jag någon gång i framtiden ska designa något klädesplagg och sedan sy det själv. Jag har alltid gillat att rita kläder och så, men jag har nog aldrig visat något för någon :o

 

hur som helst, uppgiften denna vecka är att skissa upp några poser på en karaktär så man får en överblick hur han/hon fungerar osv. Det här som jag gjort nu stämmer kanske inte riktigt med uppgiten men typ, det ska iaf vara simpelt osv, kanske att detta är för detaljerat fastän det inte direkt är det. det gröna ska fixas till, sticker ut lite för mycket men å andra sidan, det finns alltid saker att fixa, man är aldrig helt nöjd!

 


En ballerina

Har börjat på något nytt. Ska studera lite material, muskler och ljus. Blev inspirerad av OS skridskoballetten! Har kollat på många ballerina bilder, fy fasen va svårt det var att få till alla vridna leder, dom är ju inte normala i hur de vrider sig, på den här bilden gäller det främst hennes ben som är i luften. Hur målar man något som är onormalt utan att det ser onormalt ut? Det blir en sån fin gräns mellan fysiskt omöjligt och vad som är möjligt för den här ballerinan som vi andra inte kan göra!

 

Nu är jag ganska nöjd med linjerna, får se om den ändras något mer tills den blir färdig men jag tror inte det.


RSS 2.0