Lite mer spontanmåleri

Lite mer saker jag målat idag, den första la jag ner lite tid på men den andra kladdade jag ihop på en kvart.


Benet ser lite buckligt ut, jag har bara skisspapper här som blir vågit av en droppe vatten.



Jag ska göra en sån här sminkning på mig själv någon gång snart när jag har en bra kamera och lite nytt smink.

En kreativ dag

Jag fick för mig att måla idag, och eftersom detta är en sminkblogg lägger jag upp det som passar här. Jag har inte så stor erfarenhet av akvarellfärger, men jag börjar lära mig mer och mer. Det som är jobbigt med akvarell är att eftersom det inte torkar på en sekund är jag en mästare på att lägga handen i det och smeta ut det på ställen jag inte vill ha färg! Idag lyckades jag förstöra en målning när jag drog sista draget med penseln... Inte kul, typiskt mig - klant!

Kvalitén på bilderna suger, eftersom jag tog korten med en mobil, eftersom jag glömt min kameraladdare någonstans i ett mörkt förråd... Klant!!!


Speciellt till Ebba, eftersom hon vill bli sminkad så här ungefär, vi får se till att det blir av snart!








Såhär såg det ut på bordet där jag suttit några timmar idag!
Och sorry Ida att jag kladdade över din giraff, hade brist på papper! Men du ville väl antagligen inte ha den eftersom du bara lämnade den där. (:


Rebecca Wahlberg - Extrem eyeliner

En fredagkväll fick jag för mig att sminka Rebecca. Hon har många fina ögonskuggor och penslar från make up store vilket jag uppskattar mycket! Det är mitt favoritmärke eftersom kvalitén är oklanderbar. Färgerna är starka och kornen är mycket fina vilket gör att sminket sitter bättre och jämnare.

 

När jag började sminka henne hade jag ingen direkt plan, förutom att jag visste att jag skulle fokusera på att breda ut sminket ända till hårfästet, alltså mycket längre än vad man brukar göra. Tyvärr har jag inga bilder som visar steg för steg eftersom vi inte hade någon bra kamera till hands, vi fick bara låna en som hastigast när det var färdigt, det var ju i alla fall tur! Rebecca har ganska ljus hy, vilket gör att färger syns väldigt bra - trots det valde jag att använda mycket svart eyeliner - så jag valde att använda en ljusrosa färg på ögonlocken vilket jag annars är starkt emot. Jag är emot det eftersom det oftast inte ser snyggt ut när någon bara har ljusrosa ögonskugga och mascara, självklart finns det undantag. sedan hade jag en grå/lila ögonskugga som jag borstade ut längs med eyelinern, de ser ut som länga ögonfransar i bakgrunden.

 

Eftersom ljus och kamera inte var det bästa syns inte alla färger så väldigt bra, i verkligheten syntes guldet på sidorna mycket mer, och de misstag som jag nu ser på bilderna syntes inte alls i mörkret, hehe!

 

 


Trots allt, en Blogg.

Ja Ebba, varför skulle jag inte svara? Det är ju sånt jag har den här bloggen till för! Det är ju sådant jag tycker är kul, att få frågor och se om jag faktiskt kan dem, och kan jag dem inte, får jag lära mig, vilket är ännu bättre! Huvudsyftet med den här bloggen är att jag lägga upp foton på olika vänner jag sminkat, möjligtvis skriva lite om tillvägagångssättet om någon skulle vara intresserad.

Jag tycker sminka är roligt. Det blir ännu roligare om jag har bra penslar och kvalitétssmink till hands. Vanligtvis brukar jag få sminka vänner när det vankas kalas, då blir det oftast ganska simpelt och inte så varierat eftersom ingen vill ha för konstigt smink när de ska ragga. Därför ska jag försöka göra några extrema sminkningar och lägga upp bilder, kan bli kul, eftersom jag aldrig gjort något sådant förut.

Att måla och rita har varit mitt intresse sedan jag var liten. Nuförtiden målar jag inte lika ofta, om jag är uttråkad och känner mig kreativ händer det att jag målar, men oftast lägger jag ner mer tid på en fin sminkning istället. Anledningen till detta, tror jag, är att när man målar, börjar man med en tom canvas, eller ett vitt papper, medan när man ska sminka någon har man redan former att följa, vilket gör det lättare att börja! När jag sminkar någon försöker jag framhäva det vackra som redan finns där. Det är även viktigt att anpassa rätt smink utefter tillfället, t.ex. är det bäst att på en arbetsintervju ha så naturligt smink som möjligt och att på fest göra något mer utmärkande än hur man ser ut till vardags.

favoriten


God dagens Ebbish!

Hur mår du?

RSS 2.0