Speedpaint isberg!

Detta tog en timme ganska exakt. Fick iden från en klasskamrat, att måla ett isberg, vilket inte är något som jag brukar göra men ja det gick ju ganska bra! :)

Nu har jag gjort ganske safe, börjar med inte så mycket kontrast och starka färger, men nu ser jag redan vad jag kan göra bättre nästa gång!


skolan

har inget nytt att komma med. Denna vecka på kursen concept art har vi bara gjort moodboards, det betyder att man samlar ihop ett gäng bidler för att få en bild av helheten på stilen av det man ska skapa, typ ett spel eller film, inte bara en målning. ja kan inte posta dem egentligen tror ja pga copyright, men en sån här liten kan jag visa,sen vill jag nog inte visa dem egentligen för de är inte så värst bra :D

 

 

har gjort en sak man ska ha på huvudet i ett spel typ, bara en skiss men why not

 


en kul-övning

höhö fick i uppgift att måla en blank kula med en skugga bakom sig, inte så lätt som man kan tro! Många saker man måste tänka på för att få det att se "korrekt" ut. Som till exempel skuggans form och placering som felgjord kan få kula att sväva, vilket kan hända med vad som helst man målar som har en felplacerad skugga, det ser inte okej ut helt enkelt. Sen är det uppenbara man måste tänka på, hur speglar sig omgivningen i något som är runt? Notera den ljusa underdelen som kommer från den gula plattan och den mörka biten längst ner till vänster som är själva skuggans spegelbild i kulan!


En alv

testar olika tekniker, färger, ljus och penslar. Det gick ganska bra att lägga in två olika ljuskällor, dvs den blåa och vanligt  :)


Ett drömställe

när jag la upp den här bilden flrut var det meningen att tjejen skulle sitta där, det var hela planen från början, annars hade klippan varit onödig. Nu är den väl klar, har inte lagt ner så värst mycket tid på detaljer men jag tycker jag lyckades få med känslan som jag var ute efter liten grand :)


En spacefrog

Skulle testa att göra något maskinliknande, inte riktigt min grej, gillar inte alla skarpa kanter :P Svårt är det att få allt rätt också, men jäklar vad jag lärde mig grejer. i början försökte jag måla raka linjer på fri hand, men det går inte, det måste ju typ vara helt exakt raka linjer så det ser schysst ut. kladdigt resultat men det blev ju i alla fall något!

 

la till lite skuggor och glans


Lite moln övning

Steg för steg

Smudge är väl ett rikrigt schysst verktyg!

 

 

Ville göra lite drömmiga, mjuka,  sagomoln, blev faktiskt ganska bra! Är nöjd i alla fall!

Monen och stjärnorna är custom brushes från deviantart, men molnen är helt gjorda av mig med egna penslar! :)

 

stock: http://kuschelirmel-stock.deviantart.com/art/Star-Brushes-72083090

http://barbiedoll.deviantart.com/art/Moon-Brush-Set-11372542?offset=100#comments


Splatterface

Testat lite olika custom brushes som det heter så snyggt.

Gjorde detta på min bärbara när jag inte hade min tablet eller en mus, ganska lätt gjort :)

 

stock:http://ro-stock.deviantart.com/art/Splatter-brushes-50576564


Speedpaint

Har fått uppgiften i skolan att göra speedpaints. Har försökt göra det på omständigaste möjligaste sätt för att träna. Endast egna penslar, oftast original som jag fixat lite med. Grejen med speedpaint är att man ska han en liten idé om vad man ska göra, sedan bara låta handen förflytta sig åt olika håll. Sedan när man blir vid medvetande igen, är man klar. Inte för mycket detaljer, ganska slarvigt, men det ska ändå ge ett skönt helhetsintryck.

Är väl relativt nöjd ändå, Måste bara fixa lite mer med penslar egentligen, märkte att en rund pensel kanske inte är det bästa för att måla berg med... men jaja!


Hon smyger

Hon är lite tecknad, och har en väldigt simpel outfit, var en speedpaint typ, får göra henne lite mer verklig någon annan gång!


Egna penslar

Idag har jag fått lära mig hur man gör egna penslar i Photoshop på distanskursen från gotland. Så jag gjorde en bild där mönstret på väggen och marken är egengjorda penslar.

 

Här är så de såg ut från början.


Ett litet djur

Kunde inte sova igår natt, då låg jag och filosoferade, och detta dök upp i huvudet, ungefär... Nu hamnade idén på ritplattan och i datorn. den blev inte så värst detaljerad, orkade inte göra så mycket med vingarna för det gjorde jag sist av allt, men kanske fortsätter en annan gång vem vet. Detta tog kanske lite mer än en timme.


Här är en härlig låt som jag lyssnade på några gånger medan jag ritade! Lyssna på den!
http://www.youtube.com/watch?v=jgFraW6m4Dw

RSS 2.0