Forma ögonbrynen




Här är några bra saker att tänka på när man ska forma ögonbrynen. Jag tycker det är enklast att bara titta hur de växer naturligt och plocka bort det tunna under dem, men det kan vara bra att ha lite riktlinjer ändå.
Ja ni får ursäkta att skissen inte är helt skalenlig osv men principen blir densamma.

Linje 1.
Den här linjen visar att det är viktigt att ögonbrynet pekar uppåt, i hela formen det vill säga. Starten på ögonbrynet får inte ligga över slutat på brynet. Så därför om man drar en rak linje från start till slut ska linjen peka uppåt och utåt som bilden visar.  Den får inte peka nedåt, då har du troligtvis målat slutet för långt ner, brynet ska INTE gå ner mot ögonlocket, det ska helst gå utåt, bara snett nedåt. Många ögonbryn växer naturligt för långt ner här, noppa då bort de sista hårstråna (trots att brynet blir lite för kort då) och måla i resten, utåt, inte nedåt.

Linje 2.
Slutet på ögonbrynet ska alltså inte gå för långt ner, öronen sitter ju lite olika på alla människor men jag tyckte det var ett ganska bra sätt att se till att det inte hamnar för långt ner. Nu tror jag att örat hamnade lite långt ner på min målning men som sagt, alla ser olika ut, se till att linjen inte hamnar nedanför mitten på örat, uppåt går bra bara det inte blir för mycket uppåt, den sista biten ska ju ha en mer slopande vinkel än den tjockare biten början.

Linje 3.
Det här med hur långt in ögonbrynet ska gå. Det lättaste är att se till att det startar innan ögonvrån, typ bara ett par millimeter längre in än där själva ögat börjar (den rosa lilla pluppen innan ögonvitan).

Linje 4.
Och som jag tidigare nämnt, toppen på brynet och där vinkeln ändras hamnar på utsidan av iris.


Och ett till tips!
Början på ögonbrynet behövs nästan aldrig göras tunnare, så tjockt det är där är oftast det som passar en person bäst, så ge fan i de första två centrimetrarna på brynen! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0